Alışveriş Sepeti

No products in the cart.

Zeytinyağlı, Kinoalı Biber Dolması

Farklı lezzetleri sevenler için bugün menüde Zeytinyağlı, Kinoalı Biber Dolması var. 

Zeytinyağlı, Kinoalı Biber Dolması Malzemeleri

  • 1kg dolmalık biber (biz hazırlarken, biberler büyüktü, 10 taneye karşılık geldi)
  • 1 su bardağı kinoa
  • 1 büyük soğan
  • 1 büyük domates
  • 4 diş sarımsak
  • yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 6 yemek kaşığı Livvy Zeytinyağı (60g)
  • yarım litre su
  • 6 kaşık süzme yoğurt (servis önerisi) (150g)

Zeytinyağlı, Kinoalı Biber Dolması Tarifi

Dolmalık biberlerin sap kısmını nazikçe bıçakla ayırın. Bazı tariflerde pişirirken sapı kullanabilirler, ancak bu tarifte kullanılmayacak. Biberleri iyice yıkayın ve içlerindeki çekirdekleri temizleyin. Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın. Bir tavada 2 yemek kaşığı yağ ile öncelikle sarımsakları hafifçe kavurun, yaklaşık 30 saniye yeterli olacaktır. Ardından doğradığınız soğanları da pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri ince ince doğrayın. Yarım demet maydanozu da ince ince kıyın. Geniş bir kabın içerisinde kinoa, tavada kavurduğunuz soğan-sarımsak karışımı, domates, tuz, karabiber ve maydanozu bir araya getirin. Süsleme için kullanılacak olan bir miktar maydanozu kenara ayırın. Elde ettiğiniz karışımı dolmalık biberlerin içine doldurun. Not: Kinoa şişen bir gıda olduğundan, dolmaların üzerinde yaklaşık bir parmak boşluk bırakın ve biberleri tamamen doldurmayın. Tencereye yerleştirin ve dolmaların seviyesine kadar su ekleyin. Su kaynamaya başlayana kadar yüksek ateşte, ardından kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Servis yaparken, dolmaların üzerine bir kaşık yoğurt ve biraz maydanoz ekleyebilirsiniz.

Zeytinyağlı, Kinoalı Biber Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır

.