Alışveriş Sepeti

No products in the cart.

Livvy Doğal Fermente İri Taneli Yüksek Kalite Siyah Zeytin 1800 g

795,00

Açıklama

Kapalı, ışıksız, serin havuz ortamında deniz tuzu ve su ile fermentasyon işlemi başlar. Yaklaşık 1 yıl süren fermentasyon sonrasında 1 hafta süresince susuz kuru taş baskıya maruz bırakılır. Katkısız, hiçbir kimyasal işlemden geçmeden en doğal haliyle sofranıza gelen Livvy zeytinlerinin uzun macerası böyledir işte.

Özet
Tuzlu, Tamamen Doğal, Doğal Fermente, Katkı Maddesi ve Koruyucu İçermez, Alkali İçermez, Vegan

İçindekiler
Doğal Siyah Zeytin, Tuz, Su, Mısır Yağı

Net Ağırlık
1800 g

Kalibre
200-230 zeytin tanesi (1000 g)

Besin Değerleri (100 g)
Kalori (kcal) 351
Protein 1,9 g
Toplam Yağ 38 g
Doymuş Yağ 16 g
Kolesterol 0 mg
Karbonhidrat 0,22 g
E Vitamin 4,8 g
B1 Vitamin 0,018 mg
B2 Vitamin 0,021 mg
Kalsiyum 113 mg
Sodyum 781 mg

Ürün Özellikleri
Gemlik ve Akhisar bölgesindeki köylerden mevsiminde elle toplanan en yüksek kalitede zeytinlerden doğal fermente yöntemi ile olgunlaştırılmış ve sofralık olarak ambalajlanmıştır. Hiçbir yapay koruyucu içermez. İri taneli, yüksek kalitede siyah zeytinlerin, kapalı, ışıksız, serin havuz ortamında, deniz tuzu ve su ile, yaklaşık bir yıl süren fermantasyonu sonunda tadını alması ile elde edilmiştir. Yaklaşık 1 yıl süren fermantasyon sonrasında 1 hafta süresince susuz, kuru granit taş baskıya maruz bırakılarak içerisinde bulunan lezzetin yoğunluğu artırılmıştır.

Üretim aşamasında ve sonrasında hiçbir katkı maddesi ve koruyucu kullanılmamış, hiçbir kimyasal işlemden geçmemiştir. En maliyetli, en yoğun emek gerektiren ve en iyi üretim şeklidir. Yapay kıvırcıklık ve yapay tatlanma amacıyla kesinlikle fırınlanma işleminden geçmemiştir. Zeytinin içerisinde bulunan sağlığa faydalı doğal bileşenlerinden dolayı hafif acılık hissedebilirsiniz. Zeytinlerimizin doğal özelliği nedeniyle teneke ambalajı ilk açıldığında tanelerin rengi kahverengi olabilir. Havayla teması sonrasında bu taneler doğal siyah rengini alacaktır.

Saklama Koşulları
Rutubetsiz, kuru, serin ve ışıksız ortamda, 5 °C – 15 °C arasındaki sıcaklık değerlerinde, tenekede, buzdolabında saklayınız ve teneke kapağı açıldıktan sonra maksimum 90 gün içerisinde tüketiniz. Livvy zeytin tenekemiz kalite kaybı olmadan sonsuz geri dönüştürülebilen bir malzemeden yapılmıştır. Zeytin güneş görmemeli, hava almamalı, rutubetten ve ortamdaki kokulardan etkilenmemelidir. Bu nedenlerle teneke, doğal fermente zeytin saklamak için en iyi ambalaj seçeneğidir.

Ürün Önerileri
Siyah zeytin dalından koparıldığında yemeye uygun bir meyve değildir ve içinde bulunan oleropin nedeniyle keskin acı bir tada sahiptir. Kapalı, ışıksız, serin havuz ortamında, deniz tuzu ve su ile, yaklaşık bir yıl süren fermantasyonu sonunda tadını alması sağlanır. Bu işlemde kullanılan tuzlu suya salamura adı verilir. Kaliteli zeytin üretimi için salamura bir seçenek değil bir zorunluluktur. Salamura siyah zeytinler genellikle tenekeden çıktığında fazla tuzlu olur. Doğal fermente yöntemi ile üretilen zeytinlerimizdeki tuz oranı yüzde 5-8 arasında değişmektedir.

Zeytinler çok ılık suda bekletildiğinde 1 saat sonra yaklaşık yüzde 20, 6 saat sonra yaklaşık yüzde 40, 24 saat sonra yaklaşık yüzde 60 oranında tuzdan arındırılmış olacaktır. Suya doğal sirke eklenmesi halinde bu süreler kısalacaktır.

Zeytinleri fazla tuzdan arındırmak için; Teneke ambalajından sadece hemen tüketeceğiniz miktarda zeytini bir kaba alın. Çok ılık su ile bu kabı zeytinlerin seviyesini geçecek şekilde doldurun. Bir su bardağı su için iki yemek kaşığını geçmeyecek oranda doğal sirke de ekleyebilirsiniz. Elde etmek istediğiniz tuz seviyesine uygun bir süre suda bekletin.

Not
Katkı maddesi içermediği için sezona ve partiye bağlı olarak lezzet ve renk farklılıkları görülebilir. Bu ürün Livvy Gıda Teknolojileri Limited Şirketi tarafından gönderilecektir.

Ek bilgi

Ağırlık 0,00 kg
Boyutlar 0,00 × 0,00 × 0,00 cm

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Livvy Doğal Fermente İri Taneli Yüksek Kalite Siyah Zeytin 1800 g” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir